Reklam Alanı

Ziyaretçilerin sitede durma süresini arttır Google'da yüksel

Ziyaretçilerin sitede durma süresini arttır



iç seo konusunda pek bilinmedik bir konuya değineceğim. Bu konuda sizlere sitenize gelen ziyaretçilerin sitede durma süresini arttırma yöntemlerinden bahsedip uzun durmanın ne gibi bir fayda sağladığını ayrıntısına kadar anlatmaya çalışacağım.

Ziyaretçiler girdikleri sitenin net anlaşılır ve göz yormayan bir yapıya sahip olmasını ister.Bu estetikliği ve kaliteyi bulamadığında sitenize girer girmez hemen geri çıkar Aşağıda belirtmiş olduğum maddelere dikkat edip uygularsanız ziyaretçiler sitenizi sevecek ve  hemen sitenizden çıkmayacaktır. Aksi taktirde hit kaybı yaşayacak ve sitenizde ziyaretçi azalması görünecektir.

✅Göz yormayan renk uyumu
Sitenizin temasında kullanmış olduğunuz renkler çok önemlidir. Sitenizde karma karışık göz yoran ve seçilmesi güç olan renk tonları kullanıyorsanız vay sizin halinize! Daha ilk madde de sınıfta kaldınız.  Karışıklıktan uzak durup,sadelik taraftarı olmanızı öneririm. Birbirine yakın renk tonlarını aynı an da kullanmanız da göz yorucu bir yapıya sahip olur. O yüzden temalarınızda bulunan renk tonlarının uyumlu olup olmadığına dikkat ederek ziyaretçilerin sitenizde durma süresini arttırabilirsiniz


✅Okunaklı yazı fontu

Şekil şukul olsun,marjinal takılayım derken birbirine giren,ziyaretçilerin gözlerini yoran yazı fontlarından uzak durun. Bu fontlar şekilli görünse de Google Botları tarafından da ziyaretçiler tarafından da sevilmiyor. Siz siz olun klasik yazı tipinden vazgeçmeyin.

✅Rahatsız eden reklamlar

Gelen ziyaretçilerin belki de en çok rahatsız olduğu konulardan biride splash pop-up ismiyle anılan kendiliğinden açılan reklam sayfalarıdır. Bu reklamlar sitenizde gezen ziyaretçinin gözüne gözüne tuhaf tuhaf reklamlar sokmakta,arka planda sayfa olarak açılmaktadır. Bu reklamlar kullanıcıların bilgisayarına reklam virüsüde bulaştırıyor.
Şu bir gerçek ki; ben dahi abartılı reklam alan ve beni rahatsız eden sitelerden uzak duruyorum. Çünkü bu siteler paylaşım amaçlı değil ticari amaçlı kurulmuştur. Bilgisayarımızın güvenliğini hiçe saymaktadır.

✅Net bilgiyi öne çıkarma

SEO'nun en büyük maddesi olarak özgün içerikli yazılar olduğunu bir önceki konumda dile getirmiştim. Ayrıntılı, akıcı ve özgün olmasıyla hem kullanıcıları hemde Google'ı mutlu eder.Yalnız ayrıntılı anlatılan bir konu fazlasıyla uzun olur. Bu uzun konularda paylaşılmak istenilen bilgi boğulur,kaybolur. Unutmamak gerekir ki ziyaretçilerin çoğu yazılanların hepsini okumaz,sadece aradığını bulmaya yönelik göz taraması yapar. Sizde bu problemi ortadan kaldırmak için yazınızda bulunan önemli ve sunmak istediğiniz bilgiyi kalınlaştırıp kullanıcıya bilgi burada demelisiniz.

✅Uzun paragraflar

Uzun paragraflar yazmak zordur. Zor olan sadece yazmak değil aynı zamanda okumakta sıkıntılıdır. Çünkü okurken satır anlayabiliriz. Satır atlamamak için aşırı derecede odaklanmamız gerekir bu da uzun bir paragraftan kaynaklı göz ve baş ağrısı yapar.
Yazılarınızı yazarken iki satırda bir alta geçin. Tıpkı benim yaptığım gibi. Seçilmesi okunması kolay olsun




⭐Ziyaretçiler sitemden hemen çıkarsa ne olur?

Google'dan ya da diğer arama motorlarından gelen ziyaretçilerin sitenize girişleri,sitede kalma süreleri ve çıkma bilgilerinin hepsi depolanır. Bu depolanan bilgiler botlar tarafından kontrol edilir. Sitenizden hemen çıkan bir ziyaretçi için botlar 'bu sitede faydalı bilgi yok,baksana ben ziyaretçiyi buraya gönderiyorum. Ziyaretçi bilgiyi alamadan çıkmış' der :) Bundan dolayı Google'da ve diğer arama motorlarında gerileme yaşayabilirsiniz


Her zaman ziyaretçilerinizi kendinizin yerine koyun. Bu empatiyi kurduğunuzda gelen ziyaretçiler sitenizden memnun olacaktır.

 Bende bir şey araştırdığımda içeriğine güvendiğim siteye gönül rahatlığıyla girip faydalanıyorum,çünkü o  siteyi tanıyor ve kalitesini biliyorum. Neden sizin sitenizde böyle olmasın? Yukarıdaki adımları uygularsanız başarılı bir yazar olabilir ve Google'ın gözüne girebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder